Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri – Raport de selecţie

Traian Marc / 14 Mar 2011

În cadrul măsurii 112 s-a publicat lista cu proiectele selectate din ultima sesiune de depunere - sesiunea din luna septembrie 2010.

În luna septembrie s-au depus un număr de 1.311 proiecte în valoare de 25.794.000 Euro şi s-au selectat un număr de 1.138 proiecte în valoare de 22.194.000 Euro. Suma alocată pentru sesiunea din septembrie a fost de 61.426.400 Euro; proiectele depuse neacoperind nici măcar jumătate din suma alocată. Din cate se pare pentru sesiunile din 2011 situația se va schimba, mai ales că există posibilitatea de a creşte suma pe proiect de la 25.000 Euro la 40.000 Euro (doar un zvon în momentul de faţă),astfel se aşteaptă ca în sesiunea din iulie anul acesta numărul proiectelor depuse să depăşească valoarea alocata, 50.000.000 Euro.

Lista cu proiectele aprobate se poate găsi pe site-ul APDRP.

asta e pentru sesiunea

asta e pentru sesiunea martie?:D

ma poti ajuta sa gasesc te

ma poti ajuta sa gasesc te rog listele din sesiunea din vara 2011?:D

Buna ziua am in arenda 25 ha

Buna ziua am in arenda 25 ha teren contractate de la mai multi propietari a-si dori sa accesez fonduri nerambursabile pentru exploatarea terenului, doresc sa stiu conditile pentru a se face astest lucru. Este nevoie sa am firma sau PFI sau pot accesa fondurile si ca producator individual? Ce studii trebuie pentru intocmirea dosarului? Care este suprafata minima pentru accesarea fondurilor? Titularul proiectului trebuie sa aiba domociliul in mediul rural, obligatoriu? Care este perioada minima a contractului de arenda pentru fonduri? Ce conditii mai trebuie indeplinite si cui trebuie sa ne adresam? Multumim

Prima conditie este sa fie

Prima conditie este sa fie sub 40 de ani ( 18 ani minim), sa fi terminat un liceu sau o scoala profesionala in domeniul agricol. Daaca nu detine studii in agricultura trebuie sa se inscrie la un curs in agricultura..
Proiectul poate fi depus de o persoana fizica neautorizata cu conditia de  a se autoriza ca si persoana fizica autorizata sau ca si interprindere individuala. Proiectul poate fi depus si de catre o firma ( srl) si de catre PFA sau INteprindere INdividuala.
Suprafata minima depinde de tipul de cultur sau de numarul de animale detinut. Titularul proiectului nu trebuie sa aibe domiciliul la tra, dar trebuie sa provina dintr-o familie de fermieri, si sa fi lucrat cel putin jumatate din timpul sau de lucru in agricultuta in ferma familiei sau in aalta ferma.
Proiectele se depun la OJPDRP din fiecare judett, pentru alte informatii accesati site-ul www.apdrp.ro

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Antispam check
3 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

 

NEWSLETTER // Ultimele ştiri

Aboneaza-te la newsletter.
(* câmpuri obligatorii)