Fonduri Europene pentru Tineri Fermieri

Andrei Bondar / 20 Iulie 2009

ROMCOM a elaborat 14 proiecte de finanţare pe Măsura 112, cu o rată de succes de 100%. Suma totală atrasă către beneficiarii acestor fonduri nerambursabile a fost de 1.294.857 de RON, mai bine de jumătate din aceste proiecte au beneficiat de suma maxima de 25.000 de Euro.

De altfel, ROMCOM a fost prima companie de consultanţă care a depus un proiect pe Măsura 112. Proiectul a avut ca şi beneficiar pe PFA Geczi Imre, cu titlul proiectului: “Achiziţie de teren agricol şi utilaje la PFA Geczi Imre Zsolt, din localitatea Telechiu, judeţul Bihor”

Prin Măsura 112 - “Instalarea tinerilor fermieri" – tinerii fermieri sub 40 de ani care se instalează la ţară pot beneficia de finanţari nerambursabile de până la 25.000 Euro fiecare. Condiţiile principale pentru a avea acces la fonduri sunt următoarele:
- să nu deţină exploataţia agricolă de mai mult de un an de zile (la data depunerii proiectului);
- mărimea exploataţiei trebuie sa fie de minimum 6 UDE (unităţi de dimensiune economică) echivalent a 10.000 de Euro şi poate merge până la 14 UDE echivalent a 25.000 de Euro;
- exploataţia poate avea maxim 40 UDE, dar suma maximă rămâne 25.000 de Euro
- calificare în domeniul agricol sau studii superioare în agricultură.
Unul din cele 14 proiecte de succes este cel depus de SC. Agrobond SRL, societate înfiinţată anul acesta care deţine un efectiv de 63 de vaci. Cu banii obţinuţi, Agrobond va achiziţiona echipamente necesare unei săli de muls, un generator electric, o cositoare şi o moară pentru cereale. În urma investiţiei, SC Agrobond SRL va reuşi producă lapte conform, să-si producă furajele necesare hrănirii bovinelor.

Buna ziua. Ma numesc Popan

Buna ziua. Ma numesc Popan Ionut, am 23 ani si ma intereseaza conditiile prin care pot sa intru in posesia unor fonduri nerambursabile pentru o afacere cu chinchila sau cu prepelite. Precizez ca dispun de teren si in jur de 5000 euro. Va multumesc anticipat

salut . ma numesc velicu

salut . ma numesc velicu felix am 25 ani sunt din judetul constanta . as vrea sa infintez o ferma pentru cresterea taurilor . nu am studi de specialitate in domeniul agricol . am gasit sa achizitionez locatia si deasemenea detin si ceva bani k sa pot incepe activitatea de unul singur dar cum un ajutor e intotdeauna binevenit m-am gandit ca poate pot obtine vreun fond nerambursabil . va multumesc

Va multumim pentru interesul

Va multumim pentru interesul aratat fata de serviciile ROMCOM. Pentru a ne furniza mai multe detalii si pentru a putea lua legatura cu dvs. va rugam completati formularul de contact. Va multumim.

buna ziua. am nevoie de

buna ziua. am nevoie de ajutor in demararea procedeelor de atragere de fonduri pentru cresterea de animale. detin terenurile si niste grajduri. nu mai am bani pentru popularea lor. puteti sa ma ajutati? alex 0745069855

 Buna ziua.As dorii sa

 Buna ziua.As dorii sa accesez si eu fondurile acestea nerambursabile pt o ferma de porci.Detin un teren de 15000 mp langa Bran la Tohan.Imi puteti spune ce ar trebui sa  fac pt a accesa  fondurile.

Buna ziua. Numele meu este

Buna ziua.

Numele meu este Dan Netcu.

Sunt interesat de realizarea unui proiect pentru infintarea unei crescatorii de CHINCHILA in judetul Teleorman.

Am sub 35 de ani insa nu am pregatire in domeniul agricol sau animal.( Sunt inginer mecanic.)

Crescatoria as dorii sa o fac la adresa unde locuiesc, in curte existand un grajd (~150mp) care poate fi amenajat in acest scop

Am sanse de reusita?

Multumesc anticipat!

DanN

Buna ziua, V-am scris un

Buna ziua,

V-am scris un e-mail in data de 15.10.2010 in care va solicitam un nr. de telefon mobil pentru a discuta detalii.

Daca cititi acest mesaj, va rog trimite-ti nr. dvs. de telefon pe adresa stefan.pastia@romcom.ro

Va multumim pentru ca ati "poposit" pe platforma www.romcom.ro

O zi excelenta!

Stefan Pastia

buna            

buna                                                                                                                                                                           poate sa ma  ajute si pe mine cineva ?

am 19 ani dispun de un teren de 2000 mp si doresc sa infintez o ferma prin fonduri europene pentru instalarea tinerilor fermieri .                                                                                                                   daca e cineva care ma poate sfatui ce trebuie sa fac va rog ajutati-ma ,puteti sa intrati pe id meu de messinger        razvyspartanu  ,sau la tel 0733013239 rog putina seriozitate daca  se poate                                                                                                                                                                        multumesc!!!

Nu se poate sa accesati

Nu se poate sa accesati masura 112 din cauza ca aveti o suprafata de teren mult mai mica decat este necesar.

  Nu detin teren,nu am bani

  Nu detin teren,nu am bani pt.cofinantare. Ma intereseaza daca pot sa beneficiez de finantare pentru a achizitie de teren si utilaje cu care sa l pot lucra. deci,eu cu bunavointa si restul din....

Lasan gluma la o parte,pot accesa masura 112 cu succes in conditiile de mai sus fara "sa-mi rup gatul". De unde pot primi consultanta si cat m-ar costa totul. Locuiesc la tara undeva langa Calafat, am 27 de ani si am terminat ISE-ul. Multumesc!

 Buna ziua , ma numesc

 Buna ziua , ma numesc Vrinceanu Florin , sunt din Tg-Jiu , am 27 de ani si as vrea sa incep o afacere de crestera albinelor (apicultura) . Am vreo sansa sa beneficieaz si eu de fonduri europene nerambursabile si cum sa procedez . 

Va multumesc

Poti accesa 112 daca vei

Poti accesa 112 daca vei prelua de la cineva o exploatatie agricole care sa fie eligibila pentru finantare, adica sa aibe minim 6 UDE (unitati de dimensiune economica), aceste UDE-uri se obtin prin inmultirea numarului de hectare de teren cu coeficientul speciei respective cultivate sau numarul de animale care se inmulteste la fel cu un coeficient.

Trebuie sa ai studii in domeniul agricol sau sa te inscrii la un curs agricol.

Se pot obtine usor UDE-urile daca cultivi legume proaspete sau livda de pomi fructiferi, cu o suprafata de 6,5 hectare poti beneficia de suma maxima.

Pentru apicultura pe 112 ai

Pentru apicultura pe 112 ai nevoie de 80 de familii de albine pentru suma minima de 10.000 de euro iar pentru suma maxima aveti nevoie de 172 de familii pentru 25.000 de euro.

Daca detii stupii sau ii vei prelua de cineva atunci trebuie sa te inscrii la un curs apicol daca nu detii studii in domeniu.

mar interesa si p mn

mar interesa si p mn programul ati putea sami dati mai multe detalii multumesc

Am 28 ani si sunt de meserie

Am 28 ani si sunt de meserie tehnician veterinar.Detin in concesiune un teren de 24 hectare si am 45 de capre. Cum as putea sa obtin fonduri sa-mi maresc numarul de animale. As dori mai multe detalii. Multumesc.

AS DORI SA VA INTREB DACA IS

AS DORI SA VA INTREB DACA IS IN DOMENIUL APICOL POT BENEFICIA DE FONDURI NERAMBURSABIE? SI CUM AS PUTEA BENEFICIA?  MULTUMESC

 

Pentru apicultura pe 112 ai

Pentru apicultura pe 112 ai nevoie de 80 de familii de albine pentru suma minima de 10.000 de euro iar pentru suma maxima aveti nevoie de 172 de familii pentru 25.000 de euro. Explaotatia trebuie sa aibe cel putin 6 UDE pentru suma minima iar pentru suma maxima are nevoie de 14 UDE.

Sa fie o persoana sub 40 de ani, care sa fi terminat un liceu ( cu sau fara bacalaureat), sau o scoala profesionala.

Daca nu are studii in domeniul apicol, trebuie sa se inscrie la un curs apicol inainte de depunerea proiectului si sa-l finalizeze pana se aproba proiectul.

Se poate pe masura 112,

Se poate pe masura 112, instalarea tinerilor fermieri. E important ce cultivati pe cele 24 de hectare, pentru capre dvs. ati putea obtine doar 1,48 UDE iar daca cultivati grau si porumb probabil ca v-ati incadra  pentru suma minima. IN cazul in care nu va incadrati ori mai asteptati pana mai cresteti ferma agricola sau depuneti pe masura 141 unde se poate primi maxim 7.500 de euro care se impart in 5 transe a cate 1.500 de euro.

Ma numesc Voicu Florin, sunt

Ma numesc Voicu Florin, sunt din comuna greci, judetul tulcea! Sunt interesat de realizarea unui proiect pt infiintarea unei xrescatorii de animale! Crescatoria as dorii sa o infiintez la adresa la care locuiesc! Detin un nr de 200 de oi, 25 de porci si 20 de capre, ma incadrez la acest proiect? VA MULTUMESC ANTICIPAT!! O ZI EXCELENTA!!!

buna ziua!sunt din jud

buna ziua!sunt din jud mehedinti - dr-tr severin.eu as dori sa ami fac 2 sere ptr cultivarea legumelor ecologice pe o suprafata de 2000m patrati.ma intereseaza daca pot accesa fonduri nerambursabile si ce trebuie sa urmez ca sa pot accesa aceste fonduri?specific ca eu am 36 ani,iar sotia 33.va multumesc !

Buna ziua as vrea sa stiu ce

Buna ziua as vrea sa stiu ce fonduri se pot accesa pentru o pensiune agroturistica de la casei pana la reamenajare aceasta fiind situata intr un sat din Bihor (sau de unde pot obtine consultanta pentru specificatiile de mai sus).Multumesc

Se pot accesa fonduri pentru

Se pot accesa fonduri pentru agropensiuni, in cadrul masurii 313 , gradul de finantare este 70 & maxim 70.000 de euro. Va putem oferi consultanta in elaborarea acestui tip de proiect.

as dorii sa stiu si eu cum

as dorii sa stiu si eu cum pot acesa fondurii ptinpadurire . am o plantatie de brad si una de cires puse anul acesta si as dorii sa stiu dac mai pot lua fonduri........

Doresc sa obtin fonduri

Doresc sa obtin fonduri nerambursabile ptr. o firma de amenajari spatii verzi unde trebuie sa ma adresez

buna ma numesc mihut marian

buna ma numesc mihut marian si am 28 de ani as vrea sa intreb cum pot sa intru si eu in programul pentru finantare vreau sa fac o mica ferma de animale am in jur de 5000 de euro .astept raspuns multumesc

Depinde ce fel de porci

Depinde ce fel de porci aveti, pentru ca difera punctajul, daca din cei 25 de porci ai avea cel putin 10 scroafe atunci ai putea sa te incadrezi daca nu, atunci nu esti eligibil pentru masura 112 doar pentru masura 141.

Ar trebui sa aveti o

Ar trebui sa aveti o suprafata mai mare de sere pentru a putea accesa masura 112, pentru suma maxima aveti nevoie de 8000 de mp, iar pentru suma minima de 3500 mp.

Depinde ce fel de masura

Depinde ce fel de masura doriti sa accesati, daca vreti pe tinerii fermieri masura 112 atunci trebuie sa aveti ferma infiintata si pe baza marimii exploatatiei se stabileste valoarea sprijinului acordat, exista o suma minima de 10000 de euro pentru care trebuie sa aveti cel putin 6 UDE, iar pentru suma maxima de 25000 de euro trebuie sa aveti cel putin 14 UDE. Dar daca vreti sa infiintati o ferma de de la zero atunci se poate accesa si masura 121 modernizarea exploatatiilor agricole, dar aici concurenta pe proiecte este destul de mare si aveti nevoie de mult mai multi bani pentru a realiza un proiect in cadrul acestei masuri.

Buna ziua puteti sa imi

Buna ziua puteti sa imi spuneti concret cum se procedeaza cu masura 112 pt cresterea albinelor,adica vreau sa cumpar 100 150 de familii cat teren ar trebui si carre sunt pasii? multumesc am 35 ani si sunt inginer mecanic

Pentru a accesa masura 112

Pentru a accesa masura 112 trebuie sa aveti albinele in momentul depunerii proiectului, aveti nevoie de cel putin 80 de familii de albine pentru suma minima de 10000 de e uro si de 168 de familii de albine pentru suma maxima, trebuie sa va inscrieti la un curs apicol daca nu ati terminat unul. Ca si varsta va incadrati. Teren nu trebuie sa aveti daca cresteti albine, dar se poate pune. Aveti totusi nevoie de teren pentru depozitarea albinelor ( vatra stupinei). Nu se cere o anumita suprafata, de la cateva sute de metri la 2-3 hectare.

buna ziua.Am 31 ani sunt din

buna ziua.Am 31 ani sunt din Bucuresti.Vreau sa stiu la ce masura ma incadrez si cum pot lua fonduri europene.Am 7 ha in jud Dolj si as vrea sa fac plantatie de pomi fructiferi.Nu am nici un leu de inceput.Se poate face ceva? Am auzit ceva de 40 000 euro sa te muti la tara.va rog dati-mi mai multe detalii ca de pe net nu pricep nimic,nimeni nu zice ceva concret.Multumesc.

As dori sa va intreb daca

As dori sa va intreb daca este suficient sa fac o facultate de agronomie la fara frecventa pentru a accesa masura 112?daca nu, atunci ce fel de cursuri trebuie sa urmez?

Este in regula sa faci

Este in regula sa faci facultatea de agronomie la fara frecventa, dar sa fie terminata inainte de depunerea proiectului, astfel nu se ia in considerare.

Pentru a accesa masura 112

Pentru a accesa masura 112 trebuie sa aveti plantata livada de pomi fructiferi. In cazul dvs. fie reusiti sa va imprumutati de la o banca fie din alte surse; Legat de cresterea sumei, eu stiu ca va creste din toamana aceasta, dar inca nu e nimic oficial din partea Uniunii Europene ( asteptam de la ei un raspuns, partea romaneasca si-a data cceptul pentru cresterea sumei). Pentru a accesa masura 112 trebuie sa aveti liceul sau o scoala profesionala terminata si daca nu e in domeniul agricol atunci trebuie sa va inscrieti la un curs agricol organizat de Consultanta Agricola sau de cineva acreditat de catre ministerul educatiei. IN rest daca aveti livada plantata atunci lucrurile sunt mai simple.

ce se intimpla cu banii de la

ce se intimpla cu banii de la ue(nerambursabili)daca eu nu reusesc sa duc pina la capat proiectu facut?in sensu ca afacerea nu merge las totul balta.....................sint constrinsa sa dau banii inapoi ?pot sa inchid afaceara in ori ce moment?pot sa/mi deschid in paralel si o alta afacere cu banii mei dar nu in agricultura? multumesc mult .poate ma poate ajuta cfineva cu un raspuns

Vreau sa deschid Ferma. Detin

Vreau sa deschid Ferma. Detin o cladire cu lungime 20 metri.,latime 2 metri ,vreau sa fac o ciupercarie ,si detin un teren suprafata 60 arii in care am o balta care trebuie so curat + detin doua fantani acolo si as vrea sa fac o pescarie ,din cate am inteles ca la noi merge numai crapul pentru ca pastravul nu pot sa pun pentru ca nu am apa curgatoarea si as vrea sa fac cu crap.Detin inca 3 hectare si ceva. cum as putea sa intru in fonduri nerambursabile.Bocsa Jud. Salaj,. Am 38 ani.

@ mery Daca nu vrei sa

@ mery

Daca nu vrei sa continui afacerea pe perioada minima impusa de administratorii fondurilor, da ti se va cere sa rambursezi banii inapoi.

Probabil ai putea sa accesezi

Probabil ai putea sa accesezi masura 112, instalarea tinerilor fermieri. Pentru calcului UDE-urilor nu te ajuta balta de peste doar ciupercile, si eventual cele 3 hectare de teren daca le cultivi cu legume sau livada, pentru obtinerea a cel putin 6 UDE necesare pentru suma minima si pentru accesarea masurii 112.

Sunt deacord si sa imi

Sunt deacord si sa imi spuneti ce trebuie sa fac,si cum trebuie sa fac demersurile.Si unde trebuie sa ma duc sa-mi fac afacerea.Va rog frumos sa ma ajutati Va multumesc frumos astept raspuns.

Buna Ce fonduri se pot accesa

Buna Ce fonduri se pot accesa pentru modernizare/repopulare helesteu? Prin masura 112 instalarea tinerilor fermieri se poate accesa fonduri da sau nu? Va multumesc!

NU se poate prin masura 112.

NU se poate prin masura 112.

Pentru masura 112, pentru

Pentru masura 112, pentru inregistrarea terenurilor si animalelor trebuie sa te inregistrezi in registrul agricol al primariei de care apartine terenul si unde este localizata ferma. Dupa aceste inregistrari trebuie sa te deuci la APIA pentru a inregistra terenul agricol. Pentru animale trebuie sa iei legatura cu medicul veterinar pentru a deschide o exploatatie noua in care sa introduci animalale. Dupa ce ai realizat inregistrarile pentru teren si animale, mai sunt o serie de acte (certificate fiscale, cazier judiciar, etc) care pot fi obtinute in 2-3 zile.

buna ziua, numele meu este

buna ziua, numele meu este Bujor Cornel Adrian am 23 de ani si as vrea sa incep si eu o afacere ca tanar fermier nu am bani iar teren agricol am doar 6 ha si vreau sa stiu si eu ce imi trebuie sa pot beneficia de fonduri europene pt achizitionarea unui utilaj agricol si mai mult teren agricol. va multumesc O zi buna.

Exista masura 112, instalarea

Exista masura 112, instalarea tinerilor fermieri; pentru a accesa masura aceasta trebuie sa ai liceul terminat ( cel putin), un curs in domeniul agricol, terenul poate fi in proprietate sau in arenda, pe cele 6 hectare ar trebuie sa cultivi legume ( rosii, castraveti, ardei, se poate si porumb zaharat), pepeni verzi, livada de pomi fructiferi, arbusti fructiferi. Prin aceasta masura se poate achizitiona si teren si utilaje agricole.

Buna ziua! Am 23 de ani si

Buna ziua! Am 23 de ani si sunt din jud Ilfov. As dori sa obtin fonduri europene pentru tinerii fermieri si sa fac o ferma de struti. Terenul il detin deja si am facut liceu cu profil stiinte ale naturii. Imi puteti spune cu cine as putea sa iau legatura pentru intocmirea dosarului? Va multumesc!

Pentru a accesa masura 112

Pentru a accesa masura 112 trebuie sa aveti deja ferma cu o dimensiune economica de cel putin 6 UDE pentru suma minima de 10.000 de euro sau de 14 UDE pentru suma de 25.000 de euro ( sau 12.000 euro si 40.000 de euro cand se vor implementa noile decizii luate legat de cresterea sumei acordate). Cat teren agricol detineri sau lucrati? E foart important de stiu pentru a stabili dimensiunea economica a fermei. Cu ce este cultivat terenul respectiv? Acestea sunt doar cateva lucruri pe care ar trebui sa le stim.

buna ziua ma numesc adrian

buna ziua ma numesc adrian sunt din jud suceava as avea nevoie de fonduri pentru a deschide o ferma de porci va multumesc

Pentru infiintarea de noi

Pentru infiintarea de noi ferme se poate accesa masura 121, modernizarea exploatatiilor agricole. Finantarea nerambursabila este de 50 % din totalul cheltuielilor eligibile. Dvs. in momentul depunerii proiectului trebuie sa dovediti ca aveti partea dvs. de 50%, se poate justifica fie printr-o scrisoare de confort emisa de o banca fie printr-un extras de cont echivalentul sumei necesre pentru acoperirea cofinantarii. Masura 121 se va deschide anul viitor. Daca doriti sa faceti constructia adapostului atunci trebuie sa luati legatura cu un arhitect pentru a stabili daca terenul pe care doriti sa faceti ferma se poate realiza constructia, daca legislatia permite acest lucru. Achizitia de anuimale nu este o cheltuiala eligibila, doar achizitionarea de utilaje si echipamente, constructia adapostului cu accesoriile aferente.

ma numesc ramona, m-ar

ma numesc ramona, m-ar interesa sa stiu daca pot accesa fonduri europene pentru afacerea cu cresterea vacilor in conditiile in care detin o ferma si am deja grajdurile dar care trebuiesc amenajate corespunzator. Multumesc anticipat !

Aveti doua posibilitati,

Aveti doua posibilitati, masura 121 - fondurile nerabursabile sunt in procent de 50% din cheltuielile eligibile, se pot realiza investitii in modernizarea adaposturilor, achiztii de echipamente si utilaje. In cadrul masurii 112, instalarea tinerilor fermieri, dvs trebuiesa preluati o ferma de la cineva, sa va instalati pentru prima data ca si sef de exploatatie ( dvs nu trebuie sa fi avut in prealabil o exploatatie agricole pe numele dvs), si in functie de dimesiunea fermei ( exploatatiei) veti primi o suma de bani, suma minima este de 12.000 de euro iar suma maxima este de 40.000 de euro. Se poat realiza investitii ( cu banii primiti) in achizitionarea de echipamente, teren agricol, animale.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Antispam check
2 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

 

NEWSLETTER // Ultimele ştiri

Aboneaza-te la newsletter.
(* câmpuri obligatorii)